Türkiye'nin ilk ve tek "TOGG" Yardım ve Destek Forumuna Hoşgeldiniz.
Bu Forumda "TOGG" hakkında her tür bilgiye ulaşabilir, sorunuza rahat ve hızlıca
cevap bulabilirsiniz.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Türkiye’nin büyük projelerinden biri olarak ön plana çıkan, yalnızca iç pazar piyasasını değil dünya genelindeki otomotiv piyasasını ilgilendiren yerli otomobil ile ilgili olarak kesin bilinen bilgiler bulunmaktadır. Bunlardan ilki; yerli otomobili kim tanıtacak sorusu cevabıdır. Yerli otomobil, Tayyip Erdoğan tarafından tanıtılacak ve kamuoyu bilgilendirilmesi yapılacaktır. Yerli ve milli olarak üretilecek olan otomobil ile ilgili olarak bilinen diğer bilgiler şunlardır:,
Üretim Bilişim Vadisi’nde gerçekleştirilecek. Bilişim Vadisi, Kocaeli Gebze’de bulunuyor.
Üretim için Bilişim Vadisi’nin tercih edilmesinin nedeni; yan sanayi otomotiv parçaları üretici firmalarına yakın olması ve konum olarak limana yakın olunması. Ayrıca, Bilişim Vadisi’nin 2018 yılından beri yazılım, robotik ve benzeri alanlarda AR-GE çalışmaları yürütmesi de büyük bir etkendir.
Yerli ve milli otomobiller elektrikli SUV özellikte olacak.
Yerli otomobillerin segmenti C seviyesinde olacak.
Yerli otomobillerin seri üretimi 2021 yılında başlayacak.
Yerli otomobillerin halka arzı ve yollar ile buluşması 2022 yılında gerçekleşecek.
Satış önce iç pazara yönelik olarak yapılacak ve daha sonra ihracat çalışmaları başlayacak.
2030 yılına kadar yerli otomobillerin ilk örnekleri satışı yenilenerek yapılacak ve 2030 yılından sonra yerli otomobil modelleri sayısı 5’e çıkarılacak.