Web Analytics Made Easy - Statcounter
Neler yeni

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Türkiye'nin ilk ve tek "TOGG" Yardım ve Destek Forumuna Hoşgeldiniz. Bu Forumda "TOGG" hakkında her tür bilgiye ulaşabilir, sorunuza rahat ve hızlıca cevap bulabilirsiniz.
  • Satılık TOGG İlanlarınızı "Sahibinden TOGG T10X İlanları" Kategorisine ÜCRETSİZ Olarak Verebilirsiniz...

Togg evde şarj için şarj cihazı zorunlu mudur? Togg'un AC şarj sınırlaması yeterli olur mu?

mozen

Üye
Katılım
6 Ağu 2024
Mesajlar
2
Aldığı Beğeni
0
Yaş
44
Konum
Bursa
TOGG Modeli
Togg T10X
Merhaba,

Bildiğiniz gibi piyasada bir çok farklı AC şarj cihazları satılmaktadır. 22kW'a kadar şarj imkanı sununlar var, Wifi bağlantısı sunanlar var vs, fakat bu cihazların ana işlevi anladığım kadarıyla şebekeden gelen akımı sınırlamaktır.

Yeni binalar hariç çoğu binaların 22 kW'lık bir gücü kaldırmaları mümkün görünmüyor (belki ancak 7kW). Dolayısıyla 25bin-35bin TL civarındaki EV şarj cihazları anlamsız kalıyor.
10bin - 15bin TL aralığında satılan EV şarj cihazları da var fakat tek işlevleri aslında şebekeden gelen akım değerini kısıtlamak, ki bu fonksiyon Togg T10X içinde zaten var.


Togg T10X içindi zaten AC şarj akımı sınırlama özelliği mevcut olduğuna göre ayrıyeten şarj cihazı almanın mantığı var mıdır? (belki işi garantiye almak için, arada bir "sigorta" işlevi gören bir cihaz olsun diye olabilir belki)
Aracın şarj kablosunu doğrudan Trifaz kutusuna bağlamamız yeterli olmaz mı (trifaz tarafında gerekli sigortaların olması kaydıyla tabi)?
 
Youtube videolarından öğrendiğim kadarıyla olmuyor. Zira araç karşı ile haberleşip şarjı başlatıyormuş. Ayrıca araçla gelen soketi standart prizlerde kullanamazsınız. Elektrik saatinden uygun kablo çekerseniz çok rahat 16 Amper ile 11 KW/Saat şarj edersiniz. 7KW dediğiniz de 220V tek fazda 32Amper akım çeker, onu da almakta zorlanabilirsiniz. 32 Amperi alabiliyorsanız 3 faz da varsa 22KW zaten almış olursunuz.
 
Tüm sayfalar yüklendi.

Bu konuyu görüntüleyenler

Benzer konular

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Gece/Gündüz modunu seç

Gece ve gündüz modlarından tarzınıza yada ihtiyaçlarınıza uygun olanı seçerek kullana bilirsiniz.

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.