Web Analytics Made Easy - Statcounter
Neler yeni

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Türkiye'nin ilk ve tek "TOGG" Yardım ve Destek Forumuna Hoşgeldiniz. Bu Forumda "TOGG" hakkında her tür bilgiye ulaşabilir, sorunuza rahat ve hızlıca cevap bulabilirsiniz.
  • Satılık TOGG İlanlarınızı "Sahibinden TOGG T10X İlanları" Kategorisine ÜCRETSİZ Olarak Verebilirsiniz...

T10X Aracımı Teslim Aldım ve İlk Karşılaştığım Sorunlar

mecheng89

Üye
Katılım
3 Haz 2024
Mesajlar
7
Çözümler
1
Aldığı Beğeni
4
Yaş
30
Konum
İstanbul
TOGG Modeli
Togg T10X
Merhaba arkadaşlar,

Aracımı teslim alalı yaklaşık 1 hafta oldu. Sizlere ilk deneyimlerimden bahsedeceğim. Karşılaştığım bazı sorunlar hakkında bana yardımcı olabilirsiniz belki.

Aracımda karşılaştıklarım;

1 - Aracı fabrikadan teslim aldık. Yolda giderken ekranda lastik havalarının hepsi 50psi olduğunu fark ettim, aman dikkat sizde dikkat edin bu şekilde seyahat etmeyin.
2 - Aracın kendi interneti yerine başka bir internet bağlayınca TV+ aboneliğiniz yoktur uyarısı alıyorum.
3 - Telefonum ile müzik çaldığım zaman araçtan çıkan ses seviyesi neredeyse yarı yarıya azalıyor. Telefon üzerinden çalan müzikler ile radyo ve diğer uygulamalar arasında ses seviye farkı var. Bu sorun halen devam etmekte.
4 - Aracın balans ayarı iyi yapılmamış. 120 üzeri hızlarda direksiyon titreme yapıyor.
5 - Anahtarsız giriş sistemi bazen çalışmıyor. Sebebini bulamadım? Çalışmadığı zaman anahtar üzerinden aç kapa yaptıktan sonra düzeliyor.
6 - Aracın iç aydınlatmaları bazen çalışmıyor. Aracı kapattıktan sonra ve hatta kapıyı açmama rağmen ışıklar açılmıyor. Hemen ambiyans aydınlatmasına menüsüne girdiğimde ise aracın ışıklarını açık gösteriyor ama açık değil. Ekran üzerinden tüm ışıkları kapat yapıyorum, sonra tekrar kapıyı açınca ışıklar otomatik olarak açılıyor.
7 - Alarm bazen aktif hale geliyor. Aracı kilitledikten sonra alarm çalmaya başlıyor, araçta kimse yok, tüm camlar kapalı. Sizce neden alarm çalmaya başlıyor?
8 - Direksiyonu çevirirken gelen çıt çıt sesi. Bu sesin kaynağını henüz bulamadım.
9 - Enerji sistem arızası. Bu arızayı ara ara sebepsiz yere alıyorum.DTC sıfırlamak ve yeniden başlatma yaparak bu sorundan şimdilik kurtuluyorum. Sebepleri ne olabilir?
10 - Aracın emekleme modunda ayağımı frenden kaldırdığım zaman gaza basmadan aracın (içten yanmalı araçlar gibi) hafif hafif ilerlemesi yazıyor. Ancak bu özellik bende açık gözüküyor ve kapatılamıyor. Ayrıca çalışmıyor. Ayağım frenden kaldırdığımda(rejeneratif fren kapalı, autohold kapalı, otomatik durdurma kapalı) araç hareket etmiyor. Olduğu yerde kalıyor.
11 - Araçta yokuş kalkış destek sistemi yok! Bu çok büyük bir eksik. Araç hafif eğimli alanlarda ilk hareketi yapıldığında eğer yeterli gaz verilmemişse hemen geriye ve ileriye gidiyor. Dar alanlarda manevra yapmak çok zor.
12 - AutoHold kendini kolay bırakmıyor bırakmıyor. Normalde gaza dokunur dokunmaz AutoHold hemen devreden çıkması lazım, gaz pedalına basma süremi bir miktar daha arttırınca devreden çıkıyor.
13 - Sağ ve sol sinyal seslerinin çıkmaması. Bir kere karşılaştım. Sinyal verdiğimde sesleri araçtan çıkmadı.
14 - Dörtlü flaşör lambasının ekranda yanan sinyal lambası ile senkronize yanmaması.
15 - Kemerlerin geri sarması çok hızlı. Kemeri çıkarınca eğer tutmadan bırakırsak kemer tokası mutlaka bir yere vuruyor.
16 - Lastik basınç değerleri sürekli değişkenlik gösteriyor. Sabit şekilde artıp azalmıyor.
17 - Sürüş değerleri her seferinde sıfırlanıyor. Mesela 3 farklı sürüş değeri var → Güncel Sürüş, Şarjdan İtibaren ve Seyahatim olmak üzere. Güncel sürüş neredeyse her bindiğimde sıfırlanır bu doğru olan, şarjdan itibaren ise her şarj olduktan sonra sıfırlanır bu da doğru ancak seyahatim olan kısım ben sıfırlayana kadar sıfırlanmaması gerekiyor. Her gün sıfırlanıyor seyahatim değeri. Bundan dolayı uzun dönem ortalama tüketimimi göremiyorum.
18 - Anlık kW/h tüketim ekranını okuma yerini bulamadım galiba yok, olsa daha güzel olabilir. Bu değeri okuyabilirsek daha az enerji tüketebiliriz. Okuyabildiğim bir nokta buldum ancak tam kw/h değerini vermiyor ve alt ekranda kaldığı için gözümü yoldan ayırmam gerekiyor. DTC sıfırlama ekranının üst kısımda yer alan Durum sekmesinin içinde yer alan Motorlara iletilen anlık güç olarak yazıyor.
19 - Aracın şoför ekranının görselleri değişmesi gerekiyor. Bekleme, aksesuar ve hazır durumlarının ekran görselleri daha farklı olmalı. 3 durumu birbirinden ayıran tek şey küçük bir şekilde yazılan yazı.
20 - Ön camı temizlemek istediğimde önce sileceğin çalışıp sonra su püskürtmesi.
21 - Düşük hızlarda bir şeylere yakın geçince hemen kameraların çalışması. Bu durum biraz can sıkıcı. Kapatma gibi bir ayarı da yok. Sadece sesli olarak sensör sesi gelse bence yeterli olabilir. Haritaya baktığım için sürekli kameranın açılması pek güzel değil. Özellikle sıkışık trafikte can sıkıyor.


Şimdilik deneyimlerim bunlar, sizlerin de karşılaştığı sorunlar veya deneyimler varsa lütfen paylaşın. Çözüm önerileri olanları merakla bekliyorum
 
Tüm sayfalar yüklendi.

Bu konuyu görüntüleyenler

Benzer konular

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Gece/Gündüz modunu seç

Gece ve gündüz modlarından tarzınıza yada ihtiyaçlarınıza uygun olanı seçerek kullana bilirsiniz.

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.