Cumartesi günü Cumhurbaşkanının da katılacağı bir toplantıda TOGG’un Gemlik Kampüsü açılışı yapılacak. Bugün baktım, çok sayıda köşe yazarı bu konunun çeşitli açılarına bakmış. Mesela Ege Cansen, bu yatırımın “gayri iktisadi” olduğunu vurguluyor. Geçmişini de yazmış.
28 haziran 2018’de Anadolu Grubu (yüzde 23), BMC (23), Turkcell (yüzde 23), Zorlu Holding (yüzde 23) ve TOBB (yüzde 8) ortaklığında kurulan (şimdi devre dışı kaldılar) TOGG’un, –“Bir AKP Klasiği” haline gelen– temel aksamı yabancı tasarım/üretim olduğu halde “yerli ve milli” diye sunulan yatırımlardan birisi olduğunu herkes konuşuyor (AKP’ye göre en son yüzde 51 yerli);
28 haziran 2018’de Anadolu Grubu (yüzde 23), BMC (23), Turkcell (yüzde 23), Zorlu Holding (yüzde 23) ve TOBB (yüzde 8) ortaklığında kurulan (şimdi devre dışı kaldılar) TOGG’un, –“Bir AKP Klasiği” haline gelen– temel aksamı yabancı tasarım/üretim olduğu halde “yerli ve milli” diye sunulan yatırımlardan birisi olduğunu herkes konuşuyor (AKP’ye göre en son yüzde 51 yerli);
- Motorunun Bosch (Alman)
- Bataryasının Siro (Çin)
- Araç entegrasyon parçalarının EDAG (Alman)
- Şasi sisteminin Myra (İngiliz)
- Tasarımın Pininfarina (İtalyan)